Додељене Награде „Браћа Карић” 2013

Шеснаесту годину за редом, породица Карић је доделила признања најеминентнијим особама из света кулутре и уметности, економије и привреде, научног и истраживачког рада, новинарства, публицистике и издаваштва, хуманитарне активности, јачању мира, сарадње и пријатељства међу народима. Свечаном церемонијом на Великој сцени Народног позоришта у Београду награде су добили следећи лауреати:

Област: Култура и уметности– Влатко Стефановски, за афирмацију балканске музике у региону и свету

Област: Научни и истраживачки рад– Академик Сергиј Пантелејмонович Ситко, за развој квантне медицине

Област: Новинарство, публицистика и издраваштво– Зефирино Граси, главни и одговорни уредник ,,Политикиног Забавника” и генерални директор ,,Политика” АД

Област: Економија и привреда– Винарија ,,Звонко Богдан”

Област: Хуманитарне активности– Александр Порфиревич Торшин, заменик председника Савета руске Думе и председник хуманитарне фондације „Свети Сава Освећени“

Област: Јачање мира, сарадње и пријатељства међу народима– Врховни    Рабин Србије Исак Асиел,

Област: Очување традиције и историјског наслеђа српског народа– Ђорђе Михаиловић, чувар српског војничког гробља на Зејтинлику у Солуну. 

Највише емоција публике изазвала је изјава деда Ђорђа Михаиловића којем је у награда уручена у Солуну. Никоме од Михаиловића за читав век бриге о српском војничком гробљу, али ни деда Ђорђу до сада није додељено никакво званично признање из земље матице.

И ове године Награда ,,Браћа Карић” је окупила најеминентнија имена који су својим радом, иновацијама и личним залагањем оставили велики печат не само у домаћој, већ и у светској јавности. Самој церемонији је присуствовао велики број званица из културног, дипломатског и јавног живота Србије.